“Som mand kan det være en udfordring at finde produkter til pleje af ens hud, men de produkter jeg har prøvet fra Mariás er produkter som på sin helt egen måde har adskilt sig fra andet jeg har prøvet. At der derudover er BIO produkter, så tæt på naturen som muligt er jo bare et ekstra plus”

Poul

Bio kosmetik og naturlig (økologisk) kosmetik

Retningslinjer for den østrigske fødevarebog (ÖLMB)

Udtrykkene “biokosmetik” og “naturlig (økologisk) kosmetik” indebærer, at råmaterialer fra naturlige kilder eller økologisk landbrug bruges til produktion. Men hvor meget af råmaterialerne skal bruges, af hvilken kvalitet og især hvordan råmaterialer, der ikke kan produceres fra landbrugsprodukter (fx farvepigmenter, overfladeaktive stoffer og emulgatorer, konserveringsmidler.) håndteres/iblandes, afhænger alene af hvilken kosmetik standard det enkelte produkt påberåber sig at være produceret efter. For begreber som “bio kosmetik” eller “naturlig (økologisk)” i forbindelse med kosmetik er ikke, som mange tror, ​​reguleret af en EU-forordning, som det er tilfældet med økologisk mad eller økologisk foder. De kan vælges frit bare producenten henviser til en privatretlig lovstandard. Der findes imidlertid mange privatretlige biokosmetiske standarder – NGO’er, brancheforeninger og selvstændige producenter fremstiller konstant nye kvalitetsstempler og standarder. Der findes imidlertid ingen lovbestemte minimumskrav til disse standarder.

Økologisk og naturlig kosmetik ifølge den østrigske fødevarebog (ÖLMB)

I Østrig er der i de senere år blevet arbejdet intensivt på at forbedre denne situation for at beskytte forbrugerne mod vildledende bio og naturlig/økologisk kosmetik. Resultatet af dette arbejde er blevet klare og meget strenge krav til bio og naturlig/økologisk kosmetik som er defineret og indarbejdet i den østrigske fødevarebog (“Codex alimentarius austriacus” – fødevarekode). Østrig var således et af de første lande i EU til at regulere bio og naturlig/økologiske kosmetiske produktionskrav via en national standard, som alle østrigske producenter er forpligtede til at følge. På grund af den EU´s frie bevægelighed for varer kan disse bestemmelser imidlertid ikke anvendes på kosmetik med oprindelse i en anden medlemsstat, selvom de markedsføres og distribueres i Østrig. Vær derfor opmærksom på kravet “fremstillet efter ÖLMB”, som garanterer produktets overensstemmelse med de strenge krav i den østrigske fødevarebog