Jordens gaver

Hvor kommer råstofferne fra?

Et produkt er kun så godt som dets individuelle komponenter. Derfor starter den høje kvalitet af vores produkter med udvælgelsen af ​​vores værdifulde råvarer. Her lægger vi stor vægt på optimal optagelighed, virkning og bæredygtighed. Alle landbrugs råvarer kommer fra kontrolleret biodynamisk eller Demeter dyrkning og er – hvis tilgængelig – fair indkøbt. Økologisk balance er lige så vigtig for os som den bedste kvalitet.

Skatte fra hele verden

Lige siden mennesket begyndte at dyrke naturen har mennesket udvundet specielle råvarer med stigende succes over hele verden. Vi gik på jagt efter disse skatte. I forskellige regioner i verden har vi fundet partnere, der producerer innovative råvarer med så meget omhu som vi sidenhen kan forarbejde. Ofte er anvendelsesmulighederne af de ​​regionale råvarer blevet overleveret i århundreder. Vi drager fordel af denne viden og deres virkninger i dag. Vores “Bio Kosmetik fra Salzburg” kombinerer kendskabet til helbredelses og plejestoffer fra hele verden med resultaterne af moderne forskning.

Økologisk olivenolie fra Grækenland: Mani

Vores cremer og lotioner er baseret på vegetabilske olier og fedtstoffer, som opnås ved at anvende blide presningsmetoder til at bevare deres værdifulde ingredienser. Selv de gamle grækere kendte sundhedsfordelene ved koldpresset olivenolie – både som mad og på huden. To østrigere fra Wien bosat på den græske halvø Mani, bruger denne viden. På Mani har de bygget et kooperativ med 250 lokale landmænd, der producerer den biologiske Mani- olivenolie.

Sheasmør fra Burkina Faso

Langt væk fra Grækenland, på den afrikanske savanne, er der et andet værdifuldt vegetabilsk fedt, der traditionelt anvendes som mad og hudpleje: sheasmør. Det er fremstillet af frugterne fra sheatræet mellem maj og september. Shea smøret som vi forarbejder kommer fra et fair trade projekt i Burkina Faso. De lokale kvinder støttes ved at producere deres sheasmør i den traditionelle proces. Salg til rimelige priser er garanteret såvel som organisatorisk hjælp. Et råmateriale af høj kvalitet fra “Landet med de ubestikkelige”, som “Burkina Faso” betyder direkte oversat.

Urter fra Italiens Bjerge: Apenninerne

Vores ubehandlede urter kommer fra en urtegård i de italienske Appenniner: I dette afsondrede område i 800 meters højde dyrkes urterne i en biodynamisk proces og samles og pakkes med kærlig hånd..

Plantevand fra Frankrig: Provence

En lille gård i Provence satser også på manuel arbejdskraft. Herfra kommer det duftende vegetabilske blomstervand (hydrolater), som vi – i stedet for almindeligt vand – anvender som vandfase i vore cremer. Hydrolaterne producderes gennem blid dampdestillation af blomster, blade og rødder.

Råstofleksikon 

Marias Biokosmetik har lavet en lang liste over de råstoffer der anvendes til deres produkter. Den finder du her (på tysk).